Omgeving

Zoutelande ligt op het meest zuidelijke schiereiland van Zeeland, Walcheren genaamd, op ongeveer 10 km van de steden Middelburg en Vlissingen en is vooral bekend vanwege de mooie langgerekte zandstranden. De Zoutelandse stranden worden al sinds jaar en dag bekroond met de Blauwe Vlag, wat betekent dat ze schoon en veilig zijn. Door de gunstige ligging op het zuiden en de meeste zonne-uren van Nederland, wordt deze kustlijn ook wel "de Zeeuwse Rivièra" genoemd. Een mooie plek om te wandelen, te zonnebaden of mooie foto’s te maken van de zonsondergang of de karakteristieke houten golfbrekers (paalhoofden) die de zee in lopen. Naast het mooie strand heeft Zoutelande de hoogste duinen van de regio, waar je eveneens heerlijk kunt wandelen en uitwaaien en van het prachtige uitzicht kunt genieten. Maak een wandeling naar de hoogste Duintop van Zoutelande, met 54 meter het hoogste punt van Zeeland! Of huur een strandhuisje en geniet van uw eigen plekje en het mooie uitzicht vanuit een heerlijke strandstoel. Wij zijn zelf ook mede-eigenaar van een verhuurbedrijf in strandhuisjes, klik op de link voor meer informatie: www.riemensstrandhuisjes.nl

 

Sportieve personen kunnen hier echter ook goed terecht. Mooie fietspaden leiden u door bos en duin en het is zeker de moeite waard een deel van het eiland per fiets te verkennen. Zit het weer een dag niet mee? Geen nood, want er zijn diverse attracties in de omgeving die een bezoek meer dan waard zijn. Te denken valt bijvoorbeeld aan het Zeeuws Maritiem Muzeeum (www.muzeeum.nl) in Vlissingen, het Zeeuws Museum (www.zeeuwsmuseum.nl) in Middelburg of Delta Park Neeltje Jans (www.neeltjejans.nl) bij de stormvloedkering.

Zoekt u een locatie om te overnachten? Wij verhuren diverse appartement en vakantiewoningen, alle op loopafstand van strand en centrum. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Verhuurbedrijf Riemens v.o.f.
Jan en Julia Riemens